Papuela

Papuela


Wat je ervoor nodig hebt:

  • Papuela mal
  • Papier (zelf werk ik graag met Papicolor voor de kaart)
  • Papuela rijgpen
  • Papuela vlechtstrookjes
  • Snijmes (het lacé-mesje kun je hiervoor goed gebruiken)
  • Plakband (Scotch tape)
  • Fotolijm
  • 3D kit
  • Schaartje

 

 

 

 

 

Bevestig de Papuela snijmal met gemakkelijk verwijderbare tape ( bijv. incire-tape) op de kaart en snijdt de gleufjes in met een geschikt mes.(Het is belangrijk dat de insnijdingen die je maakt voldoende breed zijn zodat de strookjes er goed in passen).

Op elk Papuela snijmalletje staan vier pijlen. Snijdt elk gleufje in, in de richting van de pijl en nooit andersom. Als je klaar bent met insnijden haal je het malletje van de kaart. Je kunt nu beginnen met rijgen.Zoek de strookjes uit waarmee je gaat rijgen. (Er zijn diverse pakketjes met Papuela strookjes te verkrijgen). Er is ook een speciale strokensnijder en strokensnijliniaal waarmee je zelf uit dun papier stroken kunt snijden. Voordeel daarvan is dat je eigen kleuren kunt bepalen.

Rijg de strookjes in met de speciale Papuela rijgnaald. Knip de strookjes aan de kant die je door de naald doet spits bij over een lengte van 2 cm. zodat de strook goed plat in de naald zit. In de rijgnaald zitten twee openingetjes. Rijg het strookje door de bovenste opening en rijg daarna het uiteinde nog eens door de onderste (op het einde van de naald). Vouw vervolgens het strookje ook terug.

Start met rijgen aan de achterkant van de kaart. Steek de rijgnaald van de achterkant naar de voorkant en trek vervolgens voorzichtig het strookje door het gleufje (nooit door 2 gleufjes tegelijk). Doe dit hetzelfde van de voor- naar achterkant. Herhaal dit zo vaak als nodig voor het betreffende patroontje. Laat de strookjes aan het begin en het einde 1/2 cm. oversteken.

Plak met plakband of dubbelzijdig klevende plakband vervolgens het begin en het uiteinde van de strookjes vast. Plak ter afwerking een inlegvelletje op de achterkant van de kaart.
Je Papuelakaart is dan klaar om verder afgewerkt te worden. (Je kunt de kaartafwerken met allerlei techenieken zoals: 3D, kaartborduren, zandschilderen, stofjes, embossing, ponsen en figuurscharen enz.).

enkele voorbeelden

 

 

                 3dKaarten maken, 3dkaart, maken   3dKaarten maken, 3dkaart, maken   3dKaarten maken, 3dkaart, maken